Už jste si někdy udělali domácí zrmzlinu?

Ingredience:
2 vejce
2 žloutky
3-4 lžíce medu
300 g kefíru
1/8 l šlehačky
1/2 kg višní
4 limetky
10 dkg cukru
trocha citronové kůry

Postup:
Vejce, žloutky a 2 lžíce medu ušleháme do pěny a po lžících přidámě kefír a šlehačku. Promícháme a dáme zmrazit do mrazáku. Každých 15 minut důkladně promícháme.

Z višní vyjmeme pecky, višně rozmačkáme a přidáme 2 lžíce medu.

Cukr v hrnci roztavíme, přidáme šťávu vymačkanou ze 2 limetek (asi 3 lžíce) a vaříme tak dlouho, než se cukr úplně rozpustí.

Potom přidáme višně a 2 limetky nakrájené na kousky.

Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a formujeme z ní kopečky, které na talíři polijeme ovocnou šťávou a zbývajícím kefírem.

Zdobíme kousky limetek a sypeme citronovou kůrou.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!