Tento recept se hodí jako báječně rychlá a energeticky bohatá snídaně.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:

Na ovocný tvaroh:
1 červené jablko
1 hruška
1 lžička citronové šťávy
1 pomeranč
150 g nízkotučného tvarohu
10 g mletých lískových oříšků

Na chléb s medem:
2 krajíce celozrnného žitného chleba
30 g polotučného másla
40 g medu

Postup:
Jablko a hrušku rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a polovinu dílků jablka a hrušky nahrubo nasrtrouháme. Zbývající dílky nakrájíme na tenké plátky. Vše pokapeme citronovou šťávou.

Pomeranč oloupeme is bílou dužinou a rozdělíme na půlměsíčky. Tvaroh rozmícháme s trochou vody dohladka a vmícháme do něj nastrouhané jablko s hruškou a oříšky. Ovocný tvaroh ozdobně obložíme plátky jablka, hrušky a dílky pomeranče.

Chleby opečeme v toasteru, necháme vychladnout a namažeme máslem a medem. Podáváme s ochuceným tvarohem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!