Voňavá vepřová pečeně s ovocnou náplní chutná neobyčejně skvěle.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
1 kg vepřové pečeně bez kosti
150 g sušených meruňek
1 cible
2 stroužky česneku
2 lžíce octa
3 lžíce másla
300 ml vývaru
200 ml bílého vína
2 lžíce octa balsamico
2 lžíce medu
1 lžíce škrobové moučky
8 dílků meruňky na ozdobení
sůl
pepř
kayenský pepř

Postup:
Vepřové masy omyjeme, osušíme a ze strany v něm nařízneme kapsu. Uvnitře i zevně maso osolíme a opepříme. Sušené meruňky nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Smícháme meruňky, cibuli a ocet. Směsí maso naplníme a otvor sepneme párátky. Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).

V pekáčí rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Pekáč v troubě máme asi 55 minut. Přitom maso přeléváme vínem a vývarem. Po 50 minutách přilijeme zbývající tekutinu, přimícháme ocet balsamico rozmíchaný s medem a maso dopečeme.

Pečení vyjmeme a uchováme horkou. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a vypečenou šťávou jí zahustíme. Povaříme, osolíme, opepříme a ochutíme kayenským pepřem. Pečeni nakrájíme na plátky a spolu s omáčkou upravíme na talíře. Ozdobíme dílky meruňky a podáváme např. s rýží

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!