Název receptu mluví za vše. Kdo by takové lahůdce chtěl dlouho odolávat? :-)

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
4 velké krůtí řízky z prsíček (asi 500 g)
200 g žampionů
1 stroužek česneku
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce másla
4 polévkové lžíce mouky
1/4 l kuřecího vývaru
1 polévková lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř

Postup:
Troubu zahřejeme na 75°C. Krůtí řízky naklepeme do plocha, aby byly jen asi 5 mm silné. Pak je osolíme a opepříme. Očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky, česnek oloupeme a jemně nasekáme.

Ve velké pánvi rozpálíme polovinu oleje a vložíme do něj dva krůtí řízky vedle sebe. Po každé straně je opékáme 2-3 minuty, až dostanou pěkně zlatou barvu. Pak je z pánve přendáme na talíř a necháme v zahřáté troubě.

Do pánve nalijeme zbytek oleje a opečeme zbylé dva řízky. Když jsou hotové, dáme je rovněž do trouby.

V téže pánvi při mírné teplotě rozpustíme máslo, přidáme žampiony a česnek a 5 minut je dusíme. Pak je poprášíme moukou a přilijeme kuřecí vývar. Ještě chvilku ho povaříme a stále přitom vařečkou uvolňujeme připečenou šťávu ode dna.

Řízky připravíme na talíře, rozdělíme na ně houby, posypeme je petrželkou a ihned podáváme.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!