Pokud máte rádi ryby nebo jen chcete doplnit hladinu těch správných omega kyselin, tak jistě oceníte tento tip na výbornou a lehkou večeři.

Ingredience:
1 kg filé
100 g másla
300 g tvrdého sýra
trochu oleje
citrónová šťáva
1 dl bílého vína
lžička octa
sůl
strouhanka

Postup:
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Filé nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem, naskládáme v jedné vrstvě na dno nádoby a zasypeme půl centimetru vysokou vrstvou strouhaného tvrdého sýra. Dáme novou vrstvu filé atd. až vrstvy ryb ukončíme vrstvou sýra. Zakapeme olejem poklademe plátky čerstvého másla, zalijeme vínem a zapečeme v troubě.

Pečeme do té doby pokud horní vrstva sýra nezhnědne.

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.