Nadívané kedlubny? Ano, jistě – v Dalmácii se tak připravují běžně!

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
4 větší kedlubny
8 lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
2 ks šalotky
1 lžička sekaného tymiánu
1 větší rajče
1 lžička sekané bazalky
1 citron
50 ml suchého bílého vína
sůl
pepř
1 lžička podravky

Postup:
Oloupejte kedlubny, rozpulte, vyjměte střed a pokapete je citronovou šťávou. Kedlubny vařte asi 10 minut v mírně slané vodě. Vyndejte je na papír otvorem dolů a nechte okapat a vychladnout.

Mezitím na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a osmažte česnek a šalotku. Pak podlijte vínem a přisypte podravku a vařte, dokud se alkohol neodpaří.

Přidejte oloupaná, jader zbavená rajčata, která jste nakrájeli na kostičky. Pak přidejte bazalku, tymián a vše krátce povařte. Tuto směs také nechte vychladnout a nadívejte jí pak vařené kedlubny.

Vložte do vymaštěného pekáče, polijte zbytkem oleje a posypte pepřem. Pečte v troubě při 180°C po dobu asi 20 minut.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!