Maso a tropické ovoce obvykle probudí všechny chuťové buňky co jich jen na jazýčku najdeme. A ani tentokrát tomu nebude jinak.

Ingredience:
4 vepřové kotlety (asi 600g, každá cca 1 cm silná)
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl
pepř
2 středně velké pomeranče
3 jarní cibulky
100 ml kuřecího vývaru
2 lžíce kečupu

Postup:
Ze všech kotlet odstraníme přebytečný tuk. Ve velké pánvi nebo v pekáčku zahřejeme máslo a olej. Kotlety osolíme, opepříme a asi 4 minuty opékáme po jedné straně.

Mezitím ostrouháme kůru z jednoho pomeranče a dáme ji stranou. Obe pomeranče oloupeme i s bílou podkorovou vrstvou, dužinu nakrájíme napříč na tenčí plátky a odstraníme jadérka.

Kotlety obrátíme a opékáme na druhé straně další tři minuty, až po v pichu do masa vytéká jen čirá šťáva. Mezitím opereme a nahrubo nasekáme jarní cibulky. V šálku promícháme kuřecí vývar s kečupem. Hotové kotlety upravíme na mísu a ponecháme v teple.

Nakrájené cibulky dáme do pánve a asi 2 minuty dusíme, až trochu zesklovatí. Přidáme vývar s kečupem a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.

Plátky z pomerančů a šťávu z kotlet přidáme do omáčky, podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku pak rozdělíme na kotlety, posypeme strouhanou pomerančovou kůrou a ihned podáváme.