Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Proto by jí člověk měl věnovat patřičnou přípravu a ne za chodu do práce konzumovat bagetu z automatu. Do svědomí nikomu sahat nechci, ale ráda vám dám návod jak svůj den rozjet na plné obrátky.

V 90.letech již už minulého století se v Čechách rozmohly elektrické toustovače. A tak vzniká jednoduchá teplá varianta snídaní i večeří.

V obchodech je můžete najít pod označením malé domácí elektrické spotřebiče a snad každá společnost vyrábějící kuchyňské spotřebiče má ve své přehlídce alespoň jeden typ toustovače. Ačkoliv ceny nejlevnějších a nejdražších variant se značně liší, jejich využití zůstává stejné.

Mnozí spotřebitelé ale i prodejci si pletou toustovač s topinkovačem. A přitom tyto produkty se velmi liší. Topinkovače mají vertikální ukládání a chléb opečou na vámi stanovený stupeň tmavosti. Získáte starou dobrou topinku připravenou bez použití pánvičky a oleje a navíc dokončení její přípravy probíhá automatickým vyskočením topinek z pečícího prostoru. Veškerý odpad drobečků zachytává výsuvná přihrádka. Šikovnou pomůckou je kovový nástavec, který položíte nad ohřívací plochu a ta Vám pak zajistí stále teplé topinky.

Zatímco toustovače plníte horizontálně do uzavíratelného teflonového „svěráku“, do kterého vkládáte sendviče. Ty toustovač rozehřeje a pasíruje k sobě. Ohledně náplně sendvičů se fantazii meze nekladou. Většina toustovačů má plotýnky s nepřilnavým povrchem a jejich design se mění. Což samozřejmě ve finále vašemu žaludku je úplně jedno. Pro údržbu se doporučuje na teflonový povrch užívat suchý ubrousek nebo po případě navlhčenou houbičku. Pozor dejte na používání jakýchkoliv ostrých předmětů jak k vyjímání toustů tak k čištění. Poškozená vrstva teflonu způsobí horší údržbu a přilepování pečiva k plotýnce. Na spotřebiči bývají umístěny signální kontrolky, pro kontrolu teploty a upozornění, že vaše snídaně už je připravena.

Dobrou chuť a příjemný start do nového dne.

Autorka: Kateřina Kudlíková