Prague Wine Week 2010Již dnes startuje druhý ročník festivalu Prague Wine Week. Celý týden až do 24. ledna 2010 můžete ve vybraných pražských restauracích a barech nechat své chuťové pohárky poznávat a degustovat nejrůznější vína či speciální menu kombinované s nejlepšími víny. Prahu poctí svoji návštěvou také řada prestižních vinařů, kteří zde představí svá vína.

O tom, že i přesto, že se Prague Wine Week koná teprve podruhé, jde o velkou akci, svědčí fakt, že se čeká účast celkem 15 tisíc milovníků vína a to i z ciziny. Může za to fenomén vinařské turistiky, která se těší čím dál větší oblibě.

Vrcholem celého festivalu bude páteční Galadegustace v prostorách Břevnovského kláštera. Během Galadegustace budou návštěvníci moci ochutnat více než tři stovky medailových vín z největší soutěže vín u nás – Prague Wine Trophy. Vstupenky na Galadegustaci je nutné zakoupit předem – například v prodejní síti TicketPro. Jejich cena je 1000,- Kč.

Většina akcí je jinak přístupná bez vstupenek či rezervace, ale existují výjimky, kdy je rezervace naopak vyžadována. Bližší a aktuální informace s příslušnými kontakty najdete v kalendáři akcí na stránce Prague Wine Week.

Tamtéž najdete i kompletní seznam podniků, restaurací a vinných barů, které se Prague Wine Week účastní. Namátkou vyberu například Ambiente – Pasta Fresca, Belevue, Family hotel Okoř, Lary Fary, Mozaika, U klokana, U ševce Matouše, Dům vína u závoje nebo Grand Cru Wine Bar.

Pořadatelem festivalu Prague Wine Week je časopis Víno Revue, který již osm let přináší gastronomickým profesionálům i milovníkům vína zasvěcené informace ze světa vína. Generálním partnerem festivalu je společnost Allivictus. Projekt podpořil Vinařský fond ČR.

Oficiální stránky Prague Wine Week naleznete na adrese: http://www.praguewine.cz/