Váš portál do světa gastronomie

Chléb z domácí pekárny – jak na něj poradí nová kniha

Chléb z domácí pekárnyDomácí pekárny a domácí výroba chleba zažívá u nás obrovský boom. Neboli rozvoj hezky česky ;) Domácí pekárnu si člověk už nějak vybere, ale kde vzít recepty na dobrý domácí chléb? S řešením této otázky přichází kniha “Chléb z domácí pekárny“, kterou vydává nakladatelství IKAR.

Chléb z domácí pekárnyPodtitul knihy – 300 receptů na slaný a sladký chléb, housky, bagety, sladké pečivo, džemy – dává tušit, že po celou dobu nezůstane jen u chleba.

Nejprve nás však autor a autorky – kniha byla napsána ve čtyřech lidech: Yvan Cadiou, Cécile de Hingart, Christel Cousin a Sandra de Marin – provedou surovinami, které budeme k přípravě domácího chleba a pečiva obecně potřebovat.

Následuje krátká část o domácích pekárnách a pak už se jde na věc. Tedy na pečení chleba.

Každý recept je doprovázen fotografií rozkrojeného díla a tak si můžeme udělat pěkný obrázek o tom, jak vypadá struktura toho kterého chleba. Co se osobně chystám vyzkoušet jsou selský chléb s fíky, holandský chléb (obsahuje sýr), žitný chléb s ořechy, oříškový chléb s pomerančem a čokoládou nebo chléb s bazalkou a sýrem feta.

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

V další části knihy dojde také na specialitky typu domácí ciabatta, fougasse s kozím sýrem, briošková chléb, koláč Galette nebo rozinkové bagetky.

Závěr knihy patří džemům. A jak ty se dostaly zrovna do knihy o pečení domácího chleba? No, za vše mohou domácí pekárny. Některé z nich mají totiž i program na výrobu džemů. A proč jej nevyužít právě pro výrobu domácího džemu, že?

Chléb z domácí pekárny – 300 receptů na slaný a sladký chléb, housky, bagety, sladké pečivo, džemy
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 288
Vazba: Vázaný
Formát, hmotnost: 190×193 mm, 734 g
Rok vydání: 2009
Běžná cena: 289,- Kč (na Knižním webu za 269,- Kč, klubová cena dokonce jen 249,- Kč)

1 komentář

  1. Zuzka

    Tuhle knihu jsem si koupila hned po tom, co jsem k Váncům dostala domácí pekařku. A musím říct, že v ní jsou moc chutné recepty – manžel se synem se olizují jako kočky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑