Váš portál do světa gastronomie

Buďte in – pořiďte si cestovní termohrnek na kávu

Termohrnek Čím dál více jsou v posledních letech oblíbené zejména u kancelářských krys anebo u řidičů z povolání či obchodních zástupců trávících mnoho času řízením automobilu takzvané termohrnky. Není však termohrnek jako termohrnek – existuje více druhů, a tak si pojďme ukázat, co všechno na našem trhu můžeme najít.

TermohrnekKlasikou jsou obyčejné většinou dvouplášťové nerezové hrníčky s uchem, které zkrátka jen déle udrží nápoj horký. Zároveň jsou nerozbitné, a tak je můžeme směle hodit do batohu a vzít je s sebou na výlet. Ucho takového termohrnku je buď kovové nebo nerezové jako celý hrníček, případně je plastové. Existují však dokonce i hrnky, které mají místo ucha karabinu, a tak si ho můžete pověsit třeba za poutko u batohu nebo za opasek.

Pokud chcete, aby vám vaše káva nebo čaj vydržely horké déle, je potřeba zakoupit hrnek s víčkem – to bývá většinou plastové. Některá víčka jsou z jednoho kusu, jiná mají zavírací otočný nebo zašupovací otvor pro pití. Dbejte na to, aby měl váš vybraný termohrnek protiskluzovou úpravu spodní části. Pro řidiče se zase vyplatí investovat do hrníčku, který disponuje ohříváním na autobaterii.

TermohrnekCo se týče tvaru hrnků, můžete si pořídit buď hrnek klasického vzhledu anebo mnohem módnější hrnek ve tvaru “vázy”, který se vejde do držáků nápojů. I tady začínají designéři řádit. Místo ucha mívají takové hrníčky třeba jen protiskluzové ozdoby v místech, kde jej držíte. Společnost Tchibo teď zase přišla s termohrnkem, který vám po naplnění horkou tekutinou celý rozkvete – květiny uvidíte na jeho plášti tak dlouho, dokud bude obsah teplý. Nedávno Tchibo zase prodávalo cestovní nádobu na kávu s vyměnitelnými fóliemi. Podle toho, jakou máte zrovna náladu, můžete změnit design svého hrníčku. Dvě fólie byly předtištěné, tu třetí prázdnou bylo možné ztvárnit si po svém.

Termohrnky, které pořídíte už za cenu kolem dvou set korun, bývají také oblíbeným dárkovým firemním předmětem. Dají se totiž ideálně potisknout různými logy či nápisy, a to třeba tampontiskem, gravírováním laserem anebo pískováním.

5 komentářů

  1. Š.

    Dobrý den, prosím Vás, kde bych takový hrnek mohla koupit? Není to jen nějaká akce Tchiba nebo si ho můžu kupit i normálně přes net? Děkuji

  2. Lucka L.

    Dobrý den, kde bych mohla koupit ten kytkatý termohrnek? Prosím napište na email :) Díky

  3. Petr Slavík

    Bohužel nevím, kde se dá koupit ten kytičkovaný, ale pokud chcete aspoň nějaký termohrnek, tak ho mají například zde: http://www.dokuchyne.cz/termosky/termo-hrnek-do-auta-coffix.htm?pk=DSKYK

  4. Liss

    dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde si můžu takový hrnek koupit?? děkuji…

  5. Petr Slavík

    Jak jsem psal o kousek výše, termohrnky by měli mít například zde: http://www.dokuchyne.cz/termosky/termo-hrnek-do-auta-coffix.htm?pk=DSKYK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑