Suši bar - Jak chutná JaponskoLáká vás japonská kuchyně? Chcete si vyzkoušet udělat suši doma? Ochutnat další japonské speciality, které jsou pro nás stále ještě zahaleny oparem exotiky? Tak spolu pojďme prolistovat knihu Suši bar – Jak chutná Japonsko.

Suši bar - Jak chutná JaponskoPro ty, kteří nejsou kovanými odborníky v suši (jako třeba já :)), je kniha velmi dobrým startovacím materiálem.

Hned od začátku nás provede základy suši – surovinami na jeho přípravu, náčiním, které budeme potřebovat, přípravou rýže suši, jak poznat čerstvou rybu apod. Dostane se take na jednotlivé tvary suši a jejich rozlišení dle názvů.

A pak se už plynule přechází na jednotlivé recepty.

Záverečných zhruba 40 stran je věnováno dalším typicky japonským pokrmům z těchto kategorií: polévky, zeleninové pokrmy, saláty, bezmasé pokrmy, masové pokrmy, druběží pokrmy, rybí pokrmy (ano, ryby se v Japonsku používájí i jinak než jen na suši), tempura (to jsou pokrmy obalené v těstíčku a následně usmažené) a sladkosti.

Jako úvod do suši, jeho přípravy a do přípravy dalších typických japonských jídel mohu knihu Suši bar – Jak chutná Japonsko jen doporučit!

Suši bar – Jak chutná Japonsko: požitek ze suši, polévek, salátů a špízů
Autorka: Tanja Dusyová
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 128
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 170 × 204 mm, 298 g
Běžná cena: 199,- Kč (na Knižním webu za 189,- Kč)