Váš portál do světa gastronomie

Vinná klobása a šťouchané brambory

Vinná klobása a šťouchané bramboryVinnou klobásu asi znáte, že? Je to taková dlouhá bílá hadice, co zdánlivě nemá konec ;) Však si ji většinou koupíte na metry, než na kila :) Vinná klobása se vyrábí z vepřového a hovězího masa s přídavkem bílého vína, žemle, škrobu a solicí směsi. Před podáváním se musí tepelně upravit a nedá se třeba nařezávat jako jiné klobásy.

Ale dost teorie a pojďme rovnou vařit!

Ingredience:
1 metr vinné klobásy
trochu mouky na obalení klobásy
brambory
1 cibule
olej

Vinná klobása a šťouchané bramboryPostup:
Brambory uvaříme v osolené vodě a slijeme vodu.

Osmahneme na pánvi nakrájenou cibuli. Přidáme ji do brambor, zamícháme a rozmačkáme šťouchadlem.

Vinnou klobásu rozdělíme na menší kousky. To se dělá tak, že ji zakroutíme na místě, kde ji chceme dělit a potom nožem odřízneme. Tímto postupem získáme několik 10-15 cm dlouhých kusů.

Pak vinné klobásy obalíme v hladké mouce a dáme smažit na pánev, kde je již rozehřátý olej. Klobásy opečeme do zlatova.

A je hotovo. Stačí dát na talíř spolu se šťouchanými brambory a můžete baštit.

1 komentář

  1. Danuska

    Vypadá to moc dobře určitě vyzkouším určitě bych ještě doporučila nějakou přílohu jako salát, okurek apod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑