Váš portál do světa gastronomie

Vaříme s bylinkami

Vaříme s bylinkamiMáte rádi bylinky v kuchyni? Asi zbytečná otázka – kdo by neměl rád tu vůni čerstvě utržených bylinek, že? Právě v těchto dnech vychází kniha Vaříme s bylinkami, kde se budete moci jednak poučit o tom voňavém zeleném a jednak se rovnou dozvíte také, jak bylinky v kuchyni používat.

Vaříme s bylinkami50 špičkových kuchyňských bylinek – škála se pohybuje od dobře známé petržele a rozmarýny po exotičtější muraju (lidově nazývanou karí listy) a rdesno označované jako vietnamský koriandr. Každé bylince je věnována jedna kapitola, v níž se nejprve dozvíte, jak se pěstuje, jaké její odrůdy jsou k dostání a jakým přínosem je pro kulinářství, a poté objevíte recepty. Na závěr je vždy připojen oddíl s názvem “Jak naložit s přebytky”, abyste věděli, jak a co konzervovat mimo sezonu. Kniha předkládá široký sortiment bylinek doplněný náměty, jak se dají vzájemně kombinovat a dále používat nejen na poli pikantních pokrmů, nýbrž i lahodných dezertů.

Královna bylinek Jekka McVicarová nabízí 250 originálních receptů, v nichž používá na 50 nejlepších čerstvých bylinek

Andělika, bazalka, vavřín, zavinutka, brutnák, kmín, šanta, celer, kerblík, pažitka, koriandr, kopr, fenykl, česnek, křen, yzop, levandule, meduňka, citronela, libeček, máta, hořčice, dobromysl a majoránka, petržel, šrucha, šalvěj, saturejka, stévie, estragon a další

Bazalková panna cotta, bramborový koláč s houbami a šantou, česnekovo-citronová marináda s rozmarýnou, cuketové omeletky s koprem a petrželí, pečený vepřový bůček s fenyklem, králík v hořčicové omáčce, pikantní hovězí nudličky s křenovým nákypem, kuřecí prsa s estragonem, jablka s mandlovou nádivkou a meduňkou, plněná rajčata s tymiánem, bujon s estragonem a se sněhovými noky, mexická salsa, dušené červené zelí se saturejkou…

Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
Více informací o knize najdete na adrese http://www.knizniweb.cz/knihy/83374-varime-s-bylinkami.html, kde si ji můžete také rovnou objednat!

1 komentář

  1. DolceVita

    Kouzlo bylinkových zahrad mám moc ráda! Díky za tip na pěknou knihu ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑