Druhým finalovým receptem soutěže o nejlepší recept s dýní jsou dýňové koláčky, které do soutěže poslala paní Marie Macháčková. Tak si pojďme tento recept blíže představit.

Ingredience:
1/2 šálku tuku na pečení
1 šálek krystalového cukru
1 šálek dužiny z dýně
1 čajová lžička vanilkového extraktu
2 šálky hladké mouky
1/4 čajové lžičky soli
1 čajová lžička jedlé sody
1 čajová lžička prášku do pečiva
1 čajová lžička skořice
1 a 1/2 šálku malých kousků hořké čokolády

Postup:
Troubu předehřejeme na 175°C.

V misce smíchámě tuku a cukr tak, aby nám vznikl krém. Vmícháme dýni a vanilkový extrakt. V druhé misce smícháme mouku, sůl, sodu, prášek do pečiva a skořici. Tuto směs pak přidáme do první misky. Vmícháme kousky čokolády a uděláme výsledné těsto. Tím pak naplníme připravené formičky nebo jen tak vytvarujeme do podoby malých koláčků na pečícím tácu.

Pečeme asi 8-10 minut. Pak necháme koláčky minutku vychladnout na plechu. Poté je sundáme z plechu a necháme vychladnout třeba na mřížce.

Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!