Váš portál do světa gastronomie

Hruškový koláč

Hruškový koláč poslala do soutěže o nejlepší recept na koláč Nora Miháliková. Nora jej poslala se slovy: “V naší rodině je velmi oblíbený a všem chutná, tak snad potěší i vás.”
Noro, potěšil!

Ingredience:
70g cukru moučky
200g hladké mouky
175g másla
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce vanilkového cukru
5 větších hrušek
špetka anýzu
lžička skořice

Postup:
Nejdříve si smícháme hladkou mouku, cukr moučku a 100g másla. Těsto vypracujeme a vložíme na 40 minut do lednice.

Mezi tím si nachystáme hrušky, které oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky.

Necháme si rozpustit zbytek másla, přidáme cukr, hrušky a koření. Dáme vařit asi na 15 minut (dokud hrušky nezměknou).

Těsto vyndáme a lehce prohněteme. Vyválíme ho na obdélník.

Plech vymažeme a vložíme na něj plát těsta. Plát propíchneme. Na těsto rozprostřeme hruškovou náplň a plech dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C asi půl hodiny.

2 komentáře

  1. jensak

    Recept, za který bych autora nechal zastřelit.

  2. Petr Slavík

    Zkuste to konkrétně – co vám na receptu paní Mihálikové vadí, že byste s ní provedl takovou věc? ;)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑