oto jídlo řecké kuchyně je známé také pod názvem Frutalia. Dost však planých řečí, pojďme vyrazit na jih a ochutnat, co to vlastně ta Frutalia je.

Ingredience:
4 střední brambory
125 g slaniny
250 g domácí klobásy
2 lžíce másla
6 vajec
máta
pepř

Postup:
Očistíme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Stejně tak slaninu. Klobásu nakrájíme na kolečka. Dáme je na pánec a osmahneme. Pak je vyjmeme na talíř, odstraníme přebytek tuku a k dalšímu smažení použijeme máslo.

Osmažíme v něm pomalu brambory pod pokličkou, aby změkly. Pak přidáme slaninu s klobásou, zalejeme ušlehanými vejci a posypeme mátou a pepřem. Smažíme na mírném ohni pomalu a důkladně.

Rozdělíme na 4-5 porcí.