Váš portál do světa gastronomie

Sodastream – udělejte si perlivý nápoj sami doma

SodaStream logoTaké máte rádi nápoje s bublinkami? Nebo jak se učeně říká – perlivé nápoje? Tak v tom případě byste měli zbystřit, protože se dozvíte něco o výrobnících perlivé vody Sodastream, díky kterým si budete moci dopřát bublinkový nápoj v podstatě kdykoli se vám zamane.

SodaStreamSodaStream jsou přístroje, které nahrazují staré sifonové láhve, kteří si mnozí z nás pamatují ještě ze svého dětství. Přístroje SodaStream se vyznačují moderním designem a samozřejmě jednoduchou obsluhou. Co je jejich velkou výhodou je fakt, že s jejich pomocí si doma připravíte snadno a rychle perlivé svěží nápoje a to ve více intenzitách perlivosti. Takže si na své přijdou jak milovníci jemně perlivých nápojů, tak i ti, kteří mají rádi silně perlivé a nebo zlatou střední cestu – nápoje perlivé prostě tak akorát.

K vytvoření bublinek v nápoji používají přístroje SodaStream takové bombičky, které jsou plněné oxidem uhličitým. Nasycený nápoj vydrží v láhvi zhruba 2 – 3 dny, ale pochopitelně, že nejlépe chutná čerstvě vytvořený.

Prázdné bombičky je možné vyměnit za nové na výměnných místech, což jsou obvykle prodejny s nabídkou přístrojů SodaStream. Při takovýchto výměnách zákazník většinou platí pouze cenu za nový plyn, která se pohybuje kolem dvouset korun. K dispozici na českém trhu jsou bombičky, které umožňují vyrobit buď 60 litrů syceného nápoje nebo dokonce 80 litrů. Nicméně přesné množství vždy záleží na stupni sycení a konkrétním přístroji. Proto je potřeba k těmto údajům přistupovat s jistou rezervou.

Když už je řeč o bombičkách, tak je potřeba připomenout, že výrobce velice důrazně doporučuje používat originální tlakové bombičky a to především z důvodu bezpečnosti. Taková vybouchnutá bombička není nic příjemného a jen u těch originálních vám výrobce dokáže zaručit 100% jakost a bezpečnost při jejich používání.

SodaStream sirupSamozřejmě, že si nemusíte vyrábět jen neochucené nápoje, ale s pomocí nejrůznějších snadno dostupných sirupů se tak můžete osvěžit v podstatě libovolnou příchutí nápoje. V nabídce jsou tyto SodaStream sirupy: jablko, citron, mango/jablko, marakuja/mango, cola, cola light, cola zero, cola s limetkou, citron/limetka, zázvor, pomeranč, mandarinka, růžový grep, kiwi/jahoda, jahoda, malina a energetické varianty.

Kromě úspory času a energie, kdy už nemusíte domů nebo do kanceláří tahat těžká balení vod z obchodů, SodaStream nabízí i úsporu finanční. Jeden litr perlivé vody vyrobené pomocí přístroje SodaStream totiž vychází zhruba na 2,90 Kč. A to je levněji než jakákoli balená perlivá voda v obchodě. Další výhodou je i úspora místa v kuchyni – nikde se vám nebudou válet pet láhve z obchodu.

Takže? Pokud máte rádi sycené nápoje, měli byste pouvažovat o pořízení SodaStreamu.

1 komentář

  1. Aneta

    Dobrý den, prosím jaký druh lahví k tomuto sodastreamu pasuje.Diky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑