Zapečené palačinky s mletým vepřovým masem a parmazánem Ačkoli může název tohoto receptu svádět k představě, že jde o něco složitého, tak opak je pravdou. Sám jsem byl překvapený, jak jde o recept celkem jednoduchý a v podstatě i logický. O to lepší je pak výsledný efekt, který vzbuzuje právě dojem náročnosti. Můžete jím ohromit své hosty a nebo si tak třeba připravit oběd do práce. Mleté vepřové maso lze samozřejmě nahradit i mletým hovězím nebo kuřecím, ale vždy toto jídlo podávejte horké.

Ingredience:
150 g hladké mouky
1 vejce
250 ml mléka
3 lžíce olivového oleje
2 nakrájené cibule
150 g nakrájených žampionů
500 g mletého vepřového masa
400 g konzervovaných rajčat
sůl
pepř
4 rajčata nakrájená na plátky
nastrouhaný parmazán

Zapečené palačinky s mletým vepřovým masem a parmazánemPostup:
Na přípravu těsta na palačinky prosejte mouku do misky, udělejte doprostřed důlek, přidejte vejce a dvě špetky soli. Šlehejte metličkou a po troškách přidávejte mléko. Občas těsto vytáhněte do strany, abyste zjistili, jestli už je jemné. Pak těsto přikryjte a nechte 20 minut odstát.

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a smažte na ní asi 3 minuty cibuli, dokud nezměkne. Přidejte žampiony a za občasného míchání pokračujte ve smažení další dvě minuty.

Přidejte mleté maso a konzervovaná rajčata. Osolte, opepřete a vařte zhruba 15 minut. Často míchejte, aby se maso rozdrobilo. Pak nechte při pokojové teplotě vychladnout.

Předehřejte si troubu na 180°C.

K pečení palačinek použijte pánev o průměru zhruba 18 cm. Rozehřejte na ni zbytek olivového oleje a nalijte vždy jen tolik těsta, aby tence pokrylo dno pánve. Na středním plameni smažte asi minutu, až bude dolní strana palačinky zlatavě hnědá. Potom ji otočte a smažte další zhruba 30 vteřin. Dejte palačinku na tác nebo talíř a udržujte ji teplou, než uděláte zbylé palačinky.

Rozložte palačinky na rovný podklad. Rozdělte na ně rovnoměrně náplň. Palačinky srolujte a opatrně je položte do zapékací misky. Položte na ně plátky rajčat a posypte parmazánem.

Zapékejte uprostřed trouby cca 15 minut, až budou krásně křupavé.