S gastronomickými akcemi se na přelomu května a června doslova roztrhl onen pověstný pytel. Již tento víkend se konají akce jako jsou Prague Food Festival, Moravia Food Festival Kroměříž nebo Vinex 2013. Na své si přijdou i milovníci tekutého zlata – pivní festivaly v Žatci nebo o týden později na pražské náplavce také lákají k návštěvě. A pokud byste chtěli i něco, kde si přijdou na své vaše ratolesti, tak je vemte na medobraní do perníkové chaloupky k Pardubicím. Ale pozor na zákeřnou ježibabu! ;)

Vinex 2013

24. – 25. května 2013, Výstaviště, Brno, region Jihomoravský
Jeden z největších mezinárodních vinných veletrhů u nás se opět uskuteční na brněnském výstavišti a představí skutečně bohatou přehlídku tuzemských i zahraničních vín. K ochutnání bude na čtrnáct set vzorků, dále také regionální speciality, nealkoholické nápoje a etno kuchyně.
Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/vinex-2013-5274.html

Moravia Food Festival Kroměříž

24. – 26. května 2013, Hotel Octárna, Kroměříž, region Zlínský
Již potřetí se stane město Kroměříž křižovatkou osmi moravských měst a osmi kuchařských elit. Každá z restaurací nabídne menu o několika chodech a odborníci na slovo vzatí předvedou své umění při kuchařských show. Exotika na vás dýchne u ústřičného baru, na moravské vinice vás zavede ochutnávka vína a vše završí soutěž o tu nejlepší rajskou omáčku.
Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/moravia-food-festival-kromeriz-5707.html

Prague Food Festival

24. – 26. května 2013, Královská zahrada Pražského hradu, Praha 1
Pod heslem „Nejezte blbě“, které zajisté již znají všichni milovníci dobrého jídla, se opět hlásí Prague Food Festival. Jako každý rok přinese to nejzajímavější a nejchutnější z české i zahraničí kuchyně. Představí se zde nejlepší šéfkuchaři, špičkové podniky, producenti nápojů i delikates. Zkrátka třídenní svátek té nejlepší gastronomie je opět zde!
Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/prague-food-festival-5705.html

Chmelfest 2013

25. května 2013, Žižkovo náměstí u Žateckého pivovaru, Žatec, region Ústecký
Den plný zábavy a dobrého piva se chystá v Žateckém pivovaru. Čepovat se bude sedmnáct druhů piv, vařených z místního celosvětově uznávaného chmele. Jak se žatecké pivo vaří, se dozvíte při prohlídce pivovaru, o dobrou náladu se postarají chmelo-pivní soutěže a celodenní hudební produkce.
Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/chmelfest-2013-5834.html

Slavnosti růžového vína

25. května 2013, Valtické vinné sklepy, Valtice, region Jihomoravský
Refrén ze známé písničky „jen růžová to může být…“, by se mohl stát heslem pro valtické Slavnosti růžového vína. Na pořadu dne se však neobjeví jen degustace růžových vín, ale také se z nich budou míchat nápoje doplněné o čerstvé ovoce a chybět nebudou ani pokrmy, které toto májové víno skvěle doplní.
Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/slavnosti-ruzoveho-vina-5278.html

Pivo na náplavce

31. května – 1. června 2013, náplavka, Rašínovo nábřeží, Praha 2
Dvoudenní svátek malých a mini pivovarů propukne na pražské náplavce na přelomu května a června. V nabídce zde najdete více než sedmdesát pivních speciálů, limitovanou edici festivalového pivního speciálu a vychytané pochoutky pivní gastronomie. Pro ještě lepší zábavu také vystoupí hudební tělesa a divadelní soubory.
Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/pivo-na-naplavce-5832.html

Mikulov gourmet festival

30. května – 2. června 2013, restaurace a hotely, Mikulov, region Jihomoravský
Malebný jihomoravský Mikulov opět poskytne zázemí již čtvrtému ročníku místního gourmet festivalu. Oslava tradičních moravských pokrmů v moderní úpravě podpořená moravskými víny, bude probíhat po celé čtyři dny, kdy festival nabídne také Gourmet tour degustační menu po místních vyhlášených restauracích.
Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/mikulov-gourmet-festival-2013-5280.html

Medobraní u perníkové chaloupky

25. – 26. května 2013, Perníková chaloupka, Ráby, region Pardubický
Rábská Perníková chaloupka opět vyhlásila termín oblíbeného medobraní. Dozvíte se zde, jak žijí včely, jak vytvářejí med a další produkty. Veškeré medové laskominy a výrobky zde budou samozřejmě ke koupi a navíc si zde užijete i všechny stálé atrakce, co jich jen v Perníkové chaloupce najdete!
Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/medobrani-u-pernikove-chaloupky-5721.html

Den otevřených sklepů Bořetice

25. – 26. května 2013, areál sklepů pod Kraví horou, Bořetice, region Jihomoravský
Na klasickou degustaci vína můžete vyrazit na jižní Moravu. Čeká vás zde na dvacet otevřených vinných sklepů, občerstvení z grilu a udírny. Když budete mít vína a pochoutek k němu dost, můžete je nahradit pivem, gulášem a ovarem. A co nemůže na správné koštovačce chybět, je samozřejmě veselý hudební doprovod!
Více informací zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/den-otevrenych-sklepu-boretice-5723.html