Přelom září a října láká spoustou gastronomických akcí k tomu, abychom nezůstali zalezlí doma v teplíčku a abychom se vypravili ven, na čerstvý podzimní vzduch ochutnávat nejrůznější chutě a laskominy. Vzhledem k ročnímu období samozřejmě nemohou chybět pozvánky na vinobraní, ale na své si přijdou i příznivci piva, medu, kávy nebo chutí celého světa ;)

Tastes of the World

27. září – 29. září 2013, Michnův palác, Újezd 40, Praha, Region Praha
Na této akci opravdu ochutnáte celý svět. A o jaký svět se jedná? Samozřejmě o svět vína a dobrého jídla. Tastes of the World je setkání milovníků vína, kvalitních lihovin a destilátů, sýrů, uzenin, kávy, čokolády a dalších gastronomických slastí. Po celé tři dny je pro vás připraven bohatý program, který si užijí malí i velcí labužníci.
Více informací najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/tastes-of-the-world-6211.html

Podzimní den českého medu

27. září 2013, Farmářské tržiště Jiřák, Nám. Jiřího z Poděbrad, Praha 3, Region Praha
Med – jedna z nenahraditelných surovin, bez níž bychom si jen těžko mohli vychutnat medové perníčky, medovník, medovinu nebo i medové pivo. Toto všechno na vás mimochodem čeká na zdejších slavnostech medu. Kromě medových pochoutek můžete vyzkoušet třeba i medovou kosmetiku. Připravena je také zábava pro malé i velké. Děti se určitě zabaví na včelí stezce, nebo při výrobě svíček z včelího vosku. A velcí ocení další doprovodný program.
Více informací najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/podzimni-den-ceskeho-medu-6239.html

Burčákfest 2013

27. – 28. září 2013, Loucký klášter, Loucká, Znojmo, Region Jihomoravský
Když na burčák, tak do Znojma – tak zní heslo letošního ročníku oslav burčáku. Pokud na akci zavítáte, pak vás určitě nemine ochutnávka několika druhů těch nejlepších burčáků a pestrá nabídka vín. Po dva dny si můžete užívat vepřových a zvěřinových hodů, grilovaných mas, sýrů, valašských frgálů a mnoha dalších specialit.
Více informací najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/burcakfest-2013-5377.html

Mělnické vinobraní

27. září – 29. září 2013, Centrum města, Mělník, Region Středočeský
Nenechte si ujít tradiční svátky vína – Mělnické vinobraní. Mezi největší lákadla patří samozřejmě víno a burčák, ale také spousta pouťových atrakcí a stánků. Těšit se můžete i na bohatý hudební program, řemeslné tržiště a historickou scénu na zámeckém nádvoří.
Více informací najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/melnicke-vinobrani-6122.html

Prague Coffee Festival

30. září – 5. října, Praha, Region Praha
Káva, káva, káva a vše kolem ní – to je hlavní téma tohoto pražského festivalu. Čekají vás přednášky o pěstování a obchodu s kávou. Podíváte se, jak se káva praží, nebo jak vypadá etiopský kávový obřad. Samozřejmě také budete mít možnost ochutnat desítky vzorků káv z celého světa.
Více informací najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/prague-coffee-festival-6291.html

Karlštejnské vinobraní

28. září – 29. září 2013, Městys Karlštejn a hrad Karlštejn, Karlštejn, Region Středočeský
Karlštejnské vinobraní se koná již od roku 1996 a navazuje dokonce až na předválečnou tradici! Ochutnáte zde karlštejnská vína a burčák, nepřijdete ale ani o kulinářské speciality. Opomenout nemůžeme ani zdejší vepřové hody. Během slavnosti vás pobaví rytíři v plné zbroji a speciální dětský program.
Více informací najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/karlstejnske-vinobrani-5395.html

Pilsner Fest

5. října 2013, U Prazdroje 7, Plzeň, Region Plzeňský
Tato pivní slavnost by neměla ujít žádnému příznivci tohoto zlatavého moku. Letošní ročník dokonce proběhne v sobotu 5. října – tedy přesně v den uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Na oslavách se dočkáte tradičních pivovarnických řemesel, dobových kostýmů, ale nepřijdete ani o finále mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, která získává stále větší prestiž u nás i ve světě.
Více informací najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/pilsner-fest-6261.html

Dny valtických burčáků

27. září – 28. září 2013, Zámek Valtice, Valtice, Region Jihomoravský
Nenechte si ujít již tradiční akci zasvěcenou burčáku. Ochutnáte různé druhy vín a burčáku a těšit se můžete také na folklórní program. A pokud byste měli chuť k vínu něco zakousnout, určitě vás potěší zdejší výběr kulinářských specialit.
Více informací najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/dny-valtickych-burcaku-5378.html