Sardinky s rozinkami, piniemi a sýrem CaciocavalloHotel Four Seasons Istanbul propůjčuje svého šéfkuchaře Sebastiana Spriveriho k exkluzivní spolupráci s šéfkuchařem pražské restaurace CottoCrudo Richardem Fuchsem. Již příští týden se šéfkuchař restaurace hotelu Four Seasons Istanbul u Bosporu Sebastiano Spriveri připojí k Richardu Fuchsovi, šéfkuchaři restaurace, baru a lounge, CottoCrudo hotelu Four Seasons Prague, v rámci nezapomenutelné třídenní kulinářské show. Večeří 10. dubna zahájí toto talentované duo jedinečnou přehlídku lahodných sicilských specialit, která potrvá do večera 12. dubna.

Sicilský rodák Sebastiano Spriveri zahájil své působení v hotelu Four Seasons v Miláně v roce 1995, deset let po startu své profesionální kulinářské kariéry. V Miláně strávil 5 let pod vedením šéfkuchaře Sergia Meie, kterému asistoval také při lekcích „kreativní kuchyně“ v Istituto Superiore di Arti Culinarie Etoile v Sottomarina di Chioggia. V roce 2000 Spriveri opustil Miláno, aby se stal Executive Sous Chef ve Four Seasons Hotel Ciaro, po několika letech přesídlil do hotelu v londýnské čtvrti Canary Wharf jako šéfkuchař.

Sebastiano Spriveri

Sebastiano Spriveri

Díky své oddanosti k sicilské kuchyni a hlubokým italským kořenům se Spriveri v roce 2006, v neobvyklém kroku zpět na pozici Executive Sous Chef, vrátil do Milána jako pravá ruka svého dřívějšího mentora. Po svém druhém působení v Miláně zakotvil Spriveri jako šéfkuchař restaurace hotelu Four Seasons v Istanbulu na břehu Bosporu, kde vede inspirativní kulinářský tým ve městě dvou kontinentů.

Poprvé ve své kariéře budou šéfkuchaři Sebastiano Spriveri a Richard Fuchs sdílet kuchyň v rámci mezinárodní spolupráce, která zajisté potěší hosty restaurace CottoCrudo tradičním menu inspirovaným Sicílií. Nebudou chybět například sardinky s rozinkami, piniemi a sýrem Caciocavallo, podávané s fenyklovým salátem a pomeranči Sanguinelle; středozemní tuňák alla Palermitana, smažené cizrnové Panelle a mandlové pesto ani pečené mléčné selátko s Giarrtana cibulí, Fava fazolovým pyré, kapary, zelenými olivami a sušenými rajčátky.

Sardinky s rozinkami, piniemi a sýrem Caciocavallo

Sardinky s rozinkami, piniemi a sýrem Caciocavallo

„Je pro mě ctí být pozván ke spolupráci s Richardem Fuchsem do jeho domovského města Prahy. Jsem nadšený, že mohu milovníkům dobrého jídla v krásné České republice přiblížit podstatu a kořeny sicilské kuchyně. Nemohu se dočkat, až místním zákazníkům představíme menu složené z řady jedinečných a dynamických jídel,“ řekl Sebastiano Spriveri.

Richard Fuchs dodal: „Vzhledem k naší společné vášni pro italskou kuchyni jsem si jist, že tato spolupráce bude pro naše zákazníky speciálním zážitkem.“

Zdroj: tisková zpráva