Vinice na Kampě - logo maléVinice na Kampě. Pod tímto názvem se na pražské Kampě představí od čtvrtka 10. do neděle 13. září akce, která představí to nejlepší od našich a evropských vinařů společně s řadou delikates.

„Kampa má pro nás své kouzlo, a proto se sem vždy rádi vracíme s nějakou akcí. Vinice na Kampě je pro nás novým projektem, ale rozhodně věříme, že si své fanoušky najde, protože víno a akce s ním tematicky spojené se na Kampu prostě hodí. U nás ve Francii máme skutečně kvalitní vína, ale již několik let se setkávám s víny, která jim skutečně konkurují a je velmi zajímavé je sledovat a objevovat. To se týká samozřejmě i českých a moravských vín, proto bych návštěvníkům Kampy rád nabídl možnost ochutnat tato vína a podělil se o ně.“, uvedl ředitel pořádající agentury KAZAK Communication Thomas Bouton na otázku, proč se rozhodl přivést česká vína právě na Kampu. „Zároveň chceme návštěvníkům nabídnout na jednom místě možnost ochutnat nejen to nejlepší od nás, ale také od našich sousedů a z dalších evropských zemí. Vinice by měla být příležitostí, kde můžete najednou ochutnat české víno s francouzským sýrem a třeba italským špekem, ale také rakouské víno spolu s parádním českým jehněčím z místní farmy nebo pražskou šunku a přitom neudělat víc než jen pár kroků od jednoho stánku k druhému.“

Vinice na Kampě

Akce bude probíhat každý den od 10:00 do 20:00, kdy budou otevřeny stánky s rozmanitou nabídkou českých a evropských vín, mnoha druhů uzenin a sýrů, ale také kvalitního pečiva či dezertů. Připraven je také hudební program ve znamení swingových či jazzových rytmů, ale chybět nebude ani tradiční cimbálovka. Na podiu se představí řada českých a mnohdy začínajících umělců a kapel – vystoupí zde například Cimbálová muzika Trnka, Bára Zmeková, Zdenka Trvalcová či Cirkus Problem.

Více informací o akci včetně představení jednotlivých vystavujících naleznete na webu www.vinicenakampe.cz

Seznam vystavovatelů:

Atelier Red & wine – malá restaurace z pražské Malé Strany pod Petřínem specializující se na evropskou kuchyni, nabídne výběr paštik a tradičních francouzských rillettes, k ochutnání budou divočák, vepřový bok, sardinky s makrelou, ale také cizrna nebo lilek se zeleninou či třený ovčí sýr s bylinami a maďarskou paprikou.

Farma Košík – farma produkuje vynikající romanovské jehněčí s BIO certifikací, ale také spoustu zeleniny, ovoce ale také ovčích sýrů, klobás a marmelád. Farma paní Dagmar Havlové hospodaří kousek od Nymburka a je také oblíbenou turistickou destinací a je známá autentickými produkty, které budete moci ochutnat po čas Vinice na Kampě.

Fransýr – francouzské sýry

Klobáskárna – francouzské sušené klobásky a šunky

Kolby – vinařství z Mikulovské vinařské podoblasti z obce Pouzdřany, zaměřuje se převážně na bílá vína odrůd Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé a šedé, Sauvignon, Chardonnay a Veltlínské zelené, z červených odrůd pak na Modrý Portugal a Cabernet Sauvignon.

Krásná hora – rodinné vinařství s vinicemi v obci Starý Poddvorov, vlastní vinice má osázené převážně burgundskými odrůdami, základ tvoří Chardonay, Pinot blanc, Pinot gris a Pinot noir

Leo Hillinger – rakouské vinařství s charakteristickými víny a moderním a kreativním přístupem.

Olympia delikatesy – řecké delikatesy a vína

Pekařství La Petite France – pečivo dle tradičních francouzských receptur

Ryzlinkárna.cz – nabídka ušlechtilých ryzlinků rýnských zejména z vyhlášené oblasti Mosel v Německu, doplňovat je budou také špičkové ryzlinky z oblastí Saar nebo Ruwer.

Taubenschuss – rodinné vinařství z Poysdorfu kousek od Mikulova za hranicemi v rakouském regionu Weinviertel s nabídkou veltlínů včetně starších ročníků, ale také sauvignonu, rieslingu nebo tramínu.

Tuscany taste – přímý dovozce sýrů, uzenin, vína, kávy a jiných specialit od malých výrobců z Toskánska

Volařík – vinařství z jižní Moravy s regionu Mikulovska, nabídne Muškát, Pálavu, Ryzlinky, ale také Chardonnay, růžovou Frankovku či sekt.

Votre Plaisir – francouzské dezerty, quiche, macarons, tartelettes.