Pozoruhodně jednoduché jídlo, okořeněné paprikou, oreganem a množstvím petrželky, které zaujme každého.

Ingredience:
2 cibule
500 g masitých rajčat
2 zelené a 1 červená paprika
6 lžic oleje
1/4 l zeleninového vývaru
sůl
černý pepř
1 lžička oregana
1 stroužek česneku
1 svazek petrželky
500 g mletého vepřového masa
2 vejce
3 lžíce strouhanky
1/2 lžičky mleté sladké papriky

Postup:
Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Spaříme rajčata, stáhneme z nich slupku, zbavíme semínek a vykrojíme vnitřek.

Paprikové lusky rozčtvrtíme, zbavíme je semínek a vnitřku, omyjeme a dáme odkapat. Potom je nakrájíme na proužky.

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a polovinu nakrájené cibulky osmažíme dosklovita. Přidáme papriku, krátce smažíme a zalijeme vývarem. Povaříme 5 minut. Přidáme rajčata, osolíme, okořeníme pepřem a oreganem a necháme 15 minut dusit.

Česnek oloupeme, petrželku opereme a nadrobno nakrájíme. Rozpálíme lžíci oleje a zbývající cibulku na něm osmahneme, přidáme vylisovaný česnek a osmahneme. Potom vše necháme vychladnout.

Mleté maso promícháme se směsí cibule a česneku, přidáme polovinu petrželky. Všechno smísíme s vejci a strouhankou, výrazně ochutíme pepřem a paprikou a osolíme.

Z masové směsi vypracujeme kuličky, které opékáme dohněda na 3 lžících oleje po dobu 10 minut. Zbývající petrželku nasypeme na zeleninu a vše s masovými kuličkami upravíme.