Tento recept na grilovanou vepřovou kotletu je nejen plný chuti, ale také zdravý a snadno připravitelný. Kotleta je marinovaná v lehké bylinkové směsi, grilovaná dozlatova a podává se s pečenou sezónní zeleninou a jogurtovým dipem. Ideální volba pro zdravý rodinný oběd nebo večeři s přáteli.

_Kurzívou text Ingredience:_

2 větší vepřové kotlety (cca 350 g)
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušeného tymiánu
2 stroužky česneku (nasekané najemno)
špetka soli
čerstvě mletý černý pepř

Na pečenou zeleninu:
2 mrkve (nakrájené na špalíčky)
1 menší cuketa (nakrájená na kolečka)
1 červená paprika (na proužky)
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
špetka sušeného oregana

Na bylinkový dip:
150 g bílého řeckého jogurtu
1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička citronové šťávy
špetka soli

_Kurzívou text Postup:_

V menší misce smíchejte olivový olej, dijonskou hořčici, sušené bylinky, česnek, sůl a pepř. Tuto marinádu vetřete do vepřových kotlet a nechte odležet v lednici 30 minut.

Mezitím předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia. Na plech rozprostřete připravenou zeleninu, zakápněte olivovým olejem, osolte a dochuťte oreganem. Pečte cca 25 minut dozlatova, občas promíchejte.

Připravte si dip: v misce smíchejte jogurt s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a špetkou soli. Uložte do lednice.

Kotletu grilujte na rozpálené pánvi nebo grilu 4 až 5 minut z každé strany, dokud nebude maso propečené, ale stále šťavnaté.

Podávejte kotletu se zeleninou a jogurtovým dipem. Na talíři můžete ozdobit čerstvými bylinkami.