Lehký a zdravý recept na pečeného candáta, který vynikne svou jemnou chutí doplněnou českými bylinkami a čerstvou zeleninou. Candát je výborná ryba s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin, ideální pro zdravý životní styl.

Ingredience:
2 filety z candáta (cca 300 g)
1 střední cuketa
1 červená paprika
1 menší červená cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička čerstvého tymiánu (nebo půl lžičky sušeného)
1 lžička nasekané čerstvé petrželky
1 lžička citronové šťávy
sůl dle chuti
čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup:

Filety candáta omyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou a lehce osolíme a opepříme z obou stran. Zakapeme citronovou šťávou a necháme marinovat asi 10 minut.

Mezitím si připravíme zeleninu – cuketu nakrájíme na půlkolečka, papriku na proužky a cibuli na klínky. Česnek nasekáme nadrobno. V míse promícháme všechnu zeleninu s olivovým olejem, tymiánem, petrželkou a špetkou soli a pepře.

Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme zeleninovou směs a na ni položíme filety z candáta kůží nahoru.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut, dokud ryba nebude krásně křehká a zelenina měkká.

Podáváme ihned, ideálně s vařenými bramborami nebo jen samotné jako lehké večeře.