Rychlý, lehký a zdravý recept, který potěší každého milovníka mořských plodů. Krevety se skvěle doplňují s jemným špenátem a celozrnnými těstovinami, navíc se vše připraví za pár minut. Vhodné jako lehká večeře nebo oběd plný bílkovin a vlákniny.

Ingredience:
200 g neloupaných krevet (nejlépe čerstvých nebo mražených, rozmražených)
100 g čerstvého baby špenátu
150 g celozrnných těstovin
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
šťáva z půlky citronu
špetka drceného chilli (volitelné)
mořská sůl podle chuti
čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a uvařte celozrnné těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je a ponechte si asi půl hrnku vody z těstovin pro případné zředění omáčky.

Mezitím na hlubší pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte na plátky nakrájený česnek a krátce osmažte dozlatova – dejte pozor, ať se nepřipálí.

Přidejte krevety a zprudka je orestujte ze všech stran. Trvá to jen asi 2 až 3 minuty – jakmile zrůžoví, jsou hotové. Přidejte šťávu z citronu, případně trochu chilli pro pikantnost.

Přihoďte čerstvý špenát, vmíchejte a nechte krátce zavadnout – postačí asi 1 minuta.

Přidejte uvařené těstoviny, dobře promíchejte a případně dochuťte solí a pepřem. Pokud se vše zdá moc suché, přilijte trochu uložené vody z těstovin.

Servírujte ihned, ideálně s lehkým posypáním čerstvými bylinkami, například hladkolistou petrželí nebo bazalkou.