Plněné papriky představují skvělý způsob, jak do jídelníčku zařadit více zeleniny a zároveň si pochutnat na zdravém a sytém jídle. Tento recept využívá zelenou papriku, čerstvou zeleninu a zdravé bílkoviny ze sýra cottage a quinoy. Ideální oběd nebo lehká večeře, která potěší nejen vegetariány.
Ingredience:
2 zelené papriky (větší kusy)
100 g vařené quinoy
150 g sýra cottage
1 menší červená cibule, nasekaná najemno
1 stroužek česneku, prolisovaný
100 g rajčat, nakrájených na malé kousky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
špetka soli
čerstvě mletý pepř podle chuti
čerstvé bylinky (např. petržel nebo bazalka) na ozdobu
Postup:
Papriky důkladně omyjeme, podélně rozkrojíme na poloviny a vyjmeme semínka. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme cibuli do sklovata. Přidáme česnek a krátce restujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata a necháme několik minut dusit, až změknou.
Do mísy dáme uvařenou quinou, přidáme cottage sýr, restovanou směs rajčat, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Směsí plníme připravené papriky a klademe je do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. Dáme zapéct do trouby na 20 až 25 minut, dokud papriky nezměknou a nezačnou lehce zlátnout.
Po vytažení z trouby ozdobíme nasekanými bylinkami a podáváme teplé nebo vlažné.
Napsat komentář