Lehký, svěží a zdravý salát ideální pro jarní dny, kdy jsou ředkvičky v nejlepší kondici. Tento salát je plný vitamínů, skvěle se hodí jako příloha k obědu či lehká večeře. Kombinace ředkviček, cottage sýra a čerstvých bylinek dodává tomuto pokrmu nejen výbornou chuť, ale i výživovou hodnotu.

Ingredience:
10 čerstvých ředkviček
100 g cottage sýra
2 polévkové lžíce řeckého jogurtu (bílého, neslazeného)
1 menší jarní cibulka
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
1 lžička citronové šťávy
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti

Postup:
Ředkvičky důkladně omyjte a nakrájejte na tenká kolečka nebo půlkolečka, podle velikosti a preferencí.

Jarní cibulku nakrájejte nadrobno. V míse smíchejte nakrájené ředkvičky, jarní cibulku, nasekanou petrželku a pažitku.

V jiné misce promíchejte cottage sýr s řeckým jogurtem a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Sýrovou směs vmíchejte k zelenině a vše dobře promíchejte.

Před podáváním nechte salát několik minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.

Podávejte samotné, s čerstvým pečivem nebo jako chutnou přílohu k hlavnímu jídlu.