Lehký a výživný oběd nebo večeře, který je hotový za pár minut. Sardinky jsou skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin a bílkovin, avokádo dodá krémovost a vlákninu. Společně tvoří chutnou kombinaci na křupavém celozrnném toustu.

Ingredience:
1 konzerva sardinek v olivovém oleji (cca 100 g)
1 zralé avokádo
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky citronové šťávy
špetka mořské soli
čerstvě mletý pepř podle chuti
2 plátky celozrnného chleba
hrst rukoly nebo polníčku
pár kapek olivového oleje (volitelné)

Postup:
Sardinky slijte z přebytečného oleje a přendejte je do misky. Pomocí vidličky je rozmělněte na menší kousky.

Přidejte avokádo, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř. Vše promíchejte do jemné pomazánky. Pokud preferujete hladší konzistenci, rozmixujte zlehka tyčovým mixérem.

Celozrnné plátky chleba dejte opéct na suchou pánev nebo do toastovače, dokud nebudou zlatavě křupavé.

Na každý plátek položte trochu čerstvé rukoly, navršte sardinkový salát a dle chuti zakápněte olivovým olejem.

Podávejte ihned jako lehkou večeři nebo s doplněním zeleninového salátu jako plnohodnotný oběd.