Zapečené hrušky s ořechy a medem představují jednoduchý a zdravý dezert, který ocení každý, kdo má rád sladké dobroty bez přidaného cukru. Hrušky jsou bohaté na vlákninu a v kombinaci s medem a ořechy tvoří výživný a lahodný pokrm ideální na snídani, svačinu nebo jako lehký zdravý dezert.

Ingredience:
2 zralé hrušky
2 lžíce medu
4 lžíce nasekaných vlašských ořechů
1 lžička skořice
1 lžička čerstvé citronové šťávy
2 lžíce bílého jogurtu na podávání (volitelně)

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C.

Hrušky důkladně omyjte, rozkrojte napůl a pomocí lžičky nebo vykrajovátka vydlabejte jádřince tak, aby vznikl důlek.

Do malé misky dejte nasekané vlašské ořechy, med, skořici a citronovou šťávu. Promíchejte dohromady, aby vznikla kompaktní směs.

Tuto směs rozdělte do důlků v hruškách.

Položte naplněné hrušky na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. Pečte přibližně 20 až 25 minut, dokud nejsou hrušky měkké a náplň lehce karamelizovaná.

Před podáváním nechte lehce vychladnout a případně doplňte lžící bílého jogurtu.

Podávejte teplé nebo vlažné jako zdravý dezert nebo snídani.