Tyto marcipánové kuličky jsou jednoduchým, zdravějším dezertem bez pečení. Využívají kvalitní marcipán, minimálně slazený, a hořkou čokoládu s vysokým podílem kakaa. Jsou skvělým dárkem i sladkou tečkou ke kávě – bez výčitek.

Ingredience:
150 g kvalitního marcipánu (ideálně s minimálně 50 % mandlí)
2 lžíce nasekaných nesolených mandlí
1 lžíce medu nebo javorového sirupu
1 lžička strouhané citronové kůry (bio)
80 g hořké čokolády (alespoň 70 % kakaa)
1 lžička kokosového oleje (volitelné, pro lesk čokolády)
špetka mořské soli

Postup:
Marcipán dejte do mísy a nechte při pokojové teplotě několik minut změknout.

Přidejte nasekané mandle, med (nebo javorový sirup) a citronovou kůru. Rukama míchejte, dokud se ingredience nespojí v měkkou, soudržnou hmotu. Pokud je hmota příliš lepkavá, nechte ji chvíli odležet v ledničce.

Z těsta tvořte malé kuličky – velikosti lískového oříšku – a vyskládejte je na talíř vyložený pečicím papírem. Vložte minimálně na 20 minut do mrazáku.

Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Pro lesk a hladší texturu přidejte lžičku kokosového oleje.

Pomocí vidličky nebo špejle namáčejte ztuhlé kuličky do čokolády, nechte přebytek odkapat a opět položte na pečicí papír. Na každou kuličku můžete posypat špetku mořské soli.

Hotové kuličky nechce ztuhnout v lednici minimálně 30 minut. Uchovávejte v uzavíratelné nádobě v chladu až týden.