Apetit č.1/2009Oblíbený časopis o vaření Apetit těsně před Vánoci vydal další číslo – první lednové a tudíž i první číslo roku 2009. Ten v Apetitu označují jako rok české kuchyně a tomuto tématu věnují několik stránek aktuálního čísla. Na co se můžete těšit dále? Jako každý měsíc na záplavu recpetů, které stojí za vyzkoušení!

Na úvod se naučíte 5 pestrých zimních večeří, z nichž asi nejvíc mě zaujal recept na kuře s rozmarýnem. Následuje několik stran o různých variacích hovězího ragú a nové rubriky “Božská příloha” a “Z jednoho hrnce”.

Stejně tak i rubrika “Šéfkuchař u vás doma” je novinkou. Jako první dostal příležitost se na stránkách Apetitu předvést šéfkuchař Radek Šubrt z pražské restaurace Le Papillone. Můžete si podle něj vyzkoušet úpravy čtyř sladkovodních ryb.

Apetit č.1/2009V malé škole vaření se naučíte, jak vařit rizoto z trouby.

Je sezona cibule a tak se Apetit věnuje i vaření jídel, kde je tato mnohovrstnaté kráska hlavní hvězdou. Těstoviny s cibulí a houbami mi zné dostatečně exoticky a nevšedně, abych tento recept také zkusil.

Speciální přílohou Apetitu vyplňuje téma “Vánoce za dva dny” a především pečení vánočního cukroví. Trochu mi vrtá hlavou, proč to vychází těsně před Vánoci, když již všichni mají dopředu napečíno. A nebo nakoupené cukroví z Globusu apod. Ale i zde jsem si našel svého favorita – norskou rybí polévku musím vyzkoušet!

Dále následuje několik stránek o tapas, šéfredaktorka Dita P. nás připraví na novoroční kocovinu a představí zaručené vyprošťováky, budete si moci připravit párty pro přátele na sněhu (jen ten sníh zatím chybí…), naučíte se, jak na domácí omáčky s Oldřichem Sahajdákem (šéfkuchař restaurace La Degustation) a na závěr patří… Ano, něco sladkého – recepty na dezerty.

Poslední čtvrtinu časopisu pak vyplňují klasické stránky věnované vínům, bio potravinám, testům atd.