Šéfkuchařův rokV pátek 11. června 2010 proběhl v pražském hotelu Mandarin Oriental křest knihy Jiřího Štifta ŠÉFKUCHAŘŮV ROK, kterou vydalo nakladatelství Ikar. Knihu pokřtil šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.


Šéfkuchařův rokJiří Štift: ŠÉFKUCHAŘŮV ROK (Ikar 2010)

Žák šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha Jiří Štift vařil v InterContinentalu, na luxusním parníku Queen Elizabeth II., v Alcronu i v hotelu Mandarin Oriental. S rybami dokáže dělat kouzla. Inspiraci hledá v české kuchyni 30. let minulého století a rozvíjí moderní trendy gastronomie. Nabízí k domácímu vaření pokrmy připravené ze sezonních ingrediencí, jako je hrášková polévka s mascarpone, mořský jazyk s ragú z jarní zeleniny, kuře pečené na zelenině s novými bramborami a rozmarýnem, telecí líčka, jehněčí kolínko, šafránová paella…

Fotografie jídel Martin Kincl, fotografie reportážní Jan Schejbal

Předmluvu napsala a redigovala Jitka Rákosníková

Odpovědná redaktorka Květuše Hrachová

Kniha má vázanou vazbu a její doporučená maloobchodní cena je 399 Kč. Obsahuje celkem 160 stran.

Knihu nakoupíte například v internetovém obchodě nakladatelství Ikar, kde ji mají pouze za 349,- Kč!

Šéfkuchařův rok - křest knihy

Šéfkuchařův rok - křest knihy

Šéfkuchařův rok - křest knihy

Šéfkuchařův rok - křest knihy, Jiří Štift