Tvarohové buchtyBuchty s tvarohem mě vrací do dětských let, kdy nám je na chalupě dělávala babička. Byly úžasné a dodnes na ně vzpomínám. Před několika dny jsem na ně dostal obrovskou chuť a tak jsem sáhl po receptu z knihy Iveta a české sladkosti. A výsledek? Bájo! Skoro jako od babičky!

Tvarohové buchtyIngredience:
Na těsto:
500g hladké mouky
200ml vlažného mléka
150g rozpuštěného a vychladlého másla + na pomazání buchet
1 vejce
42g droždí
4 lžíce krupicového cukru
špetka soli

Na náplň:
250g tvarohu
2 lžíce krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
50g rozinek

moučkový cukr na posypání

Tvarohové buchtyPostup:
Do mísy prosejte mouku. Uprostřed udělejte důlek, do kterého rozdrobte droždí. Přidejte cukr, vejce, sůl, máslo a mléko. Vypracujte hladké těsto, které se nelepí na vařečku. Nechejte na teplém místě asi 90 minut kynout.

Mezitím si připravte náplň do buchet tak, že smícháte všechny ingredience.

Troubu předehřejte na 180°C. Těsto lehce rozválejte a rozkrájejte na placičky, které naplníte tvarohem a pak těsto i s náplní uzavřete do tvaru buchty. Buchty vkládejte vedle sebe do pekáčku a potřete máslem. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut. Po upečení posypte cukrem.