Láska prochází kuchyníVelkolepý úspěch slavila v sále pekingského divadla Daxing Theatre na prestižní soutěži Gourmand World Gookbook Awards 2014 také Česká republika, již s kuchařskou knihou Láska prochází kuchyní – uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek reprezentovaly za podpory a účasti českého velvyslanectví v Číně autorka Denisa Bartošová a šéfredaktorka Adéla Hálková. Tvořivá kuchařka, kterou nakladatelství Smart Press vydalo na podzim roku 2013, získala první místo v kategorii design.

Láska prochází kuchyníSoutěž proběhla 19.–22. května 2014, Francii tentokrát vystřídala Čína, a zúčastnilo se jí 187 zemí z celého světa. Kniha Láska prochází kuchyní bojovala s finalisty ze sedmi států – Francie, Německa, Itálie, Portugalska, Slovinska, Španělska a Turecka. „Odvézt si z celosvětové soutěže, kde figurují nádherné anglické, francouzské, španělské kuchařky, a nejen ty, první místo, je pro nás obrovskou ctí. Odvézt si první místo z kategorie design, v níž se objevuje výběr jen těch nejoriginálnějších titulů, je pro nás stav snový.“ Říká o vítězství Adéla Hálková, šéfredaktorka nakladatelství Smart Press.

Po velkém úspěchu Martina Škody, který si minulý rok s knihou Škoda nevařit odvezl ze soutěže bronz, se nyní tentokrát z medaile zlaté těší další česká autorka.

„Pro každého autora je jeho kniha ta nejkrásnější, je to jeho dítě. Jsem moc šťastná, že to tak cítí i porotci a snad i někteří čtenáři,“ komentovala soutěž dojatá autorka Denisa Bartošová.

Kniha tak od 21. května hrdě nese titul Best in The Word.

Zdroj: tisková zpráva