Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Sázená vejce po bulharsku

04.08.2014 · Žádný komentář · Recepty

Sázet se dá cokoli. Bylinky na zahradě, góly do sítě brankáře nebo vejce. Jak je sází v Bulharsku si ukážeme právě teď.

Ingredience:
400 g balkánského sýra
6 lžic oleje
8 vajec
2 lžičky grilovací směsi
2 lžíce nadrobno nakrájené pažitky nebo petrželky

Postup:
Na zapékací míse rozehřejeme olej, vložíme na něj na ploché dílky nakrájený sýr a na spodní straně ho krátce opečeme a obrátíme, dříve než se začne rozpouštět. Posypeme grilovacím kořením a rozklepneme na sýr vejce. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby nebo pod gril a pokrm zapečeme.

Potom rozdělíme na talíře a posypeme posekanou pažitkou nebo petrželkou. Nemusíme solit, balkánský sýr je dostatečně slaný.

Podáváme s chlebem nebo brambory.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist