Salát Sněžanka (zástupce bulharské kuchyně) je sice trochu časově náročnější, ale výsledek stojí za to!

Ingredience:
100g čerstvých okurek
150ml kyselého mléka
10ml oleje
3g kopru
1,5g soli

Postup:
Okurky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

Předběžně, dle tradice jeden den předem, mléko obvážeme gázou, pověsíme a později ocedíme.

Smícháme s okurkami, nadrobno nakrájeným koprem, olejem a solí. Promícháme a mícháme až do té doby než nám vznikne celistvá hmota.

Hotový salát můžeme podávat na talíři nebo ve sklenici na šampaňské. Zdobíme růžičkou z okurek, konečky kopru a drobnými listy salátu. Také můžeme zdobit stříkáním přeceděného mléka a mletými ořechy.

Pro labužníky můžeme přimíchat česnek.