Dnes se opět koukneme do kuchyně k našim přátelům z Bulharska a navíc si u toho trochu zagrilujeme.

Ingredience:
120 g sýra
5 g másla
5 ml oleje
10 g rajčat
špetka sladké papriky
kousek zelené petržele
pálivou papriku dle chuti

Postup:
Sýr naložíme do studeného mléka nebo vody (odstranění zbytečné soli). Nakrájíme na plátky o tloušťce 1 cm a váze 120 g, které potřeme olejem a položíme na papír na pečení.

Posypeme sladkou paprikou a položíme kouskem másla, plátek rajčete a kousek zelené petržele. Dle přání můžeme přidat i pálivou papriku.

Zabalíme do papíru a namočíme ve studené vodě. Položíme na rošt. Pečeme do změknutí sýra. Ihned servírujeme.

Tip
Uvedené množství surovin odpovídá jedné porci.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!