Králík dnes patří mezi poměrně svátečně se vyskytující maso na našem stole. Abychom nezapomněli, jak chutná, můžeme si ho dnes připravit s voňavými bylinkami.

Ingredience:
1 králík
50g slaniny
1 cibule
1 mrkev
1/4 celeru
3 stroužky česneku

na marinádu:
3 lžíce oleje
1 lžíce sekané petrželky
1 lžička oregana
1 lžička šalvěje
sůl

Postup:
Králíka rozdělíme na porce, které potřeme ze všech stran marinádou, připravenou smícháním všech přísad. Necháme do druhého dne odležet.

Druhý den na kostičkách slaniny zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu a nasekaný česnek. Vložíme králíka, podlijeme a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.

Tip
Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.