Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Hovězí po burgunsku podle Hassana

25.09.2014 · Žádný komentář · Recepty

hovězí po burgunskuHovězí po burgunsku je pojmem francouzské kuchyně. Co pojmem. Skvost to je! Sice to zabere trochu času na přípravu, ale dobré jídlo si ho zaslouží. Ale co vám budu povídat, to vy dávno víte. A právě proto věřím, že se nenecháte dvakrát pobízet do toho, abyste si hovězí po burgunsku vyzkoušeli i ve vaší kuchyni!

cervena-vina-468x60-1493884153.jpg
 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
750 g žebírek bez kostí nebo hovězího zadního, nakrájeného na kostky 3,5×3,5 cm
sůl a pepř
3?4 šálku mouky
170 g anglické slaniny, nakrájené na malé kostičky (asi 3?4 cm)
2 polévkové lžíce másla
4 hřebíčky, svázané nití
2 bobkové listy
18 malých oloupaných šalotek
18 malých mrkviček, oloupaných. Pokud jsou menší než 5 cm, nechte je vcelku, jinak rozkrojte.
18 malých brukví vodnice, rozpůlených
250 g žampionů, očištěných a rozpůlených
2 cibule, nakrájené na kostičky
1 hlavička česneku, rozdělená na stroužky, oloupané a pokrájené
1 a 1?2 polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 polévková lžíce mletého římského kmínu
1 polévková lžíce mletého hořčičného semínka
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
1?2 čajové lžičky čerstvě umletého černého pepře
1?2 polévkové lžíce červeného pepře
750 ml červeného burgundského vína
250 ml hovězího vývaru
4 snítky tymiánu
2 polévkové lžíce hnědého cukru

Na ozdobu:
1?4 šálku petržele
1?4 šálku kerblíku

hovězí po burgunsku

Postup:
Předehřejte troubu na 160°C.

Maso osolte a opepřete a lehce potřete moukou. Nechte 30 minut uležet při pokojové teplotě. Trochu mouky si nechte na straně.

Ve velkém kastrolu na mírném ohni rozpalte olej a opečte slaninu, dokud nepustí tuk. Potom ji z kastrolu vyndejte.

Ve stejném kastrolu opečte maso, až lehce zhnědne. Pozor, aby se nepřichytilo ke dnu.

Vyndejte maso a v kastrolu 2-3 minuty opékejte šalotky. Vyndejte je a dejte na stranu.

Opečte také mrkvičky a vodnici, dejte na stranu.

Po dobu 1 minuty opékejte žampiony, dejte na stranu.

Přidejte máslo, hřebíčky, bobkové listy, a 1 minutu opékejte. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor, opékejte 4-5 minut, až zprůhlední.

Přidejte koření a opékejte ještě 2 minuty. Přidejte zbylou mouku a rajčatový protlak a opékejte další 2 minuty.

Do kastrolu vlijte víno a přiveďte ho k varu. Přidejte vývar a znovu přiveďte k varu.

Vraťte do kastrolu slaninu a maso. Vařte na mírném ohni. Přidejte tymián, osolte a opepřete.

Kastrol vložte do trouby a vařte další 2-2 a půl hodiny.

Přidejte mrkvičky, vodnici a šalotky. Vařte ještě půl hodiny.

Vyndejte z trouby, přidejte cukr, odstraňte hřebíčky, petržel a bobkový list. Přidejte žampiony. Znovu osolte.

V tuto chvíli by omáčka měla být už dostatečně hustá.

Jídlo chutná ještě lépe následující den.

Před podáváním ozdobte petrželkou a kerblíkem.

Líbil se vám recept? Pak ho (a i mnohé další) můžete vidět ve filmu Láska na kari, který právě běží v našich kinech.

Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist