Tuňákové palačinkyVynikající tuňákové palačinky si můžete připravit o víkendu, ale i ve všední den. Běžně se palačinky připravují z mouky. V tomto receptu jsou ale použity ovesné vločky, protože mají nižší glykemický index než mouka a lépe udrží stabilní hladinu krevního cukru. Recept je vyvážený i z hlediska tuků, takže cholesterol zůstává pod kontrolou. Palačinky si můžete připravit také dopředu a nechat v lednici uležet a ráno jen zabalit se sebou.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
Palačinky (4 osoby):
140 g mletých ovesných vloček
250 ml polotučného mléka
2 vejce
sůl
rostlinný olej

Náplň:
160g konzerva tuňáka Calvo ve vlastní šťávě
1 ledový salát
200 ml bílého jogurtu
1 menší cibule
1?2 sklenice sterilované kukuřice
2 lžíce sekaných vlašských ořechů
2 lžíce sušených brusinek
1 PL dijonské hořčice
citrónová šťáva nebo ocet Balsamico di Modena
zeleninové koření nebo koření na ryby
pepř

Tuňákové palačinky

Postup:
Cibuli a salát nakrájíme na drobné kousky a promícháme s ostatními ingrediencemi na náplň. Směs dochutíme podle potřeby a uložíme stranou, aby měla pokojovou teplotu.

V mléce rozmícháme vločky, vejce, přidáme špetku soli a necháme chvíli odležet, aby vločky nasály tekutinu.

Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme palačinky z obou stran. Každou palačinku naplníme tuňákovou směsí, srolujeme do rolky a podáváme se zbytkem nakrájeného salátu.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!