Francouzský trh Ve dnech od 14. – 19. července se náměstí Na Kampě již poosmé promění v pulzující francouzskou čtvrť, která milovníkům jídla zprostředkuje neobyčejný gurmánský a kulturní zážitek. Malebné náměstí pod Karlovým mostem se stane dějištěm Francouzských trhů a návštěvníci se mohou těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečné víno, bohatý hudební doprovodný program a na řadu nových vystavovatelů.

V rámci oslav u příležitosti jednoho z nejvýznamnějších francouzských svátků – pádu Bastily, se na Kampě každý den od 10:00 do 20:00 hodin představí prodejci a výrobci francouzských regionálních specialit. Návštěvníci si budou moci užívat lahůdek ze široké nabídky pokrmů, jako například burgundské hlemýždě, delikatesy z mořských plodů, tradiční slané či sladké bretaňské palačinky. Na místě připravované pochoutky doplní variace uzenin, aromatických sýrů a nebude chybět ani rozmanitý sortiment francouzských vín včetně champagne nebo pro Francii typický anýzový aperitiv.

Francouzský trh

Mezi vystavovateli se nově představí Petite France s nabídkou ručně vyráběného slaného a sladkého pečiva inspirovaného Francií a Votre Plaisir s luxusními francouzskými deserty.

Francouzský trh

Partnerem letošního Francouzského trhu je společnost ADP, jeden z globálních lídrů v oblasti outsorcingu business solutions, který zaměstnává stále rostoucí počet francouzsky mluvících zaměstnanců podporujících nadnárodní francouzské společnosti z pražské pobočky. Společnost se na trhu představí formou stánku, ve kterém poskytne aktuální informace a možnost zapojit se do soutěže o iPad Mini.

Francouzský trh

Celých šest dní se ponese v rytmu francouzských melodií a živá vystoupení se postarají o jedinečný zážitek. Na své si přijdou milovníci swingu, šansonu i jazzu. Na podiu se  v rámci svého evropského turné opět představí francouzští Les Garçons Trottoirs se svým repertoárem zábavných francouzských písní a další dvě francouzské kapely – Karpatt a Fabergo. Mezi další hvězdy patří skupina Circus Problem, Futur Swing, BRAN a mnoho dalších.

Trh bude slavnostně zahájen velvyslancem Francouzské republiky 14. července v 10 hodin.

Francouzský trh

Vystavovatelé Francouzského trhu jsou například: Atelier Red & Wine, Café Amandine, Champagne J.M. Tissier, Le Château de Cro?te, D&G wines, La Ferme Elizaldia, Fransýr, Gourmet Partners, Gurmissimo, Klobáskárna, La Cave d’Adrien, Languedoc.cz, Les “Roches Blanches”, Moje Levandule, La Petite France, Votre plaisir a další.

Více informací lze najít na: http://www.francouzskytrh.cz/cs