Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Bramboračka s pohankou

16.11.2016 · Žádný komentář · Recepty

Bramboračka s pohankouBramboračka. Jedna z největších polévkových stálic podzimní a zimní kuchyně. A přiznávám se, že i já se po ní můžu utlouct. Bramboraček je přitom nepočítaně variant. Vsadím se, že každá domácnost má ten svůj jediný správný recept a střeží ho jako největší tajemství z generace na generaci :) Jak připravuje bramboračku Hanka Zemanová, autorka Nové biokuchařky, se můžete přesvědčit právě teď.

Ingredience:
2 hrnky čerstvých hub nebo ? hrnku sušených
3 brambory (cca 250 g)
3 mrkve (cca 100 g)
? menšího celeru (50 g)
1 petržel (50 g)
1 cibule
4 lžíce olivového oleje nebo přepuštěného másla (www.ceskeghicko.cz) (nemáte-li ghí, můžete dát napůl olivový olej s máslem)
5 lžic pohankové lámanky Bioharmonie (30–40 g)
kmín
1,5 lžičky kmínu
1,5 lžičky mořské soli
5 kuliček celého pepře
1,5 l vody nebo zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
majoránka
čerstvě mletý pepř
zelená petrželka na ozdobu

Bramboračka s pohankou

Postup:

Sušené houby namočte do kastrůlku s vodou. Máte-li čerstvé, očistěte je a pokrájejte na kostky. Na kostky nakrájejte také brambory a všechnu zeleninu kromě cibule a části celeru.

Nakrájenou zeleninu pak orestujte na oleji či na másle ve velkém hrnci se silnějším dnem a po chvíli přidejte vypranou a na cedníku okapanou lámanku. Společně opékejte dozlatova.

Přidejte kmín, sůl, 5 kuliček celého pepře (máte-li čerstvé houby, přisypte je nyní do základu) a zalijte vroucí vodou. Budou je následovat kostky brambor, celá cibule a také kus nenakrájeného celeru.

Vařte cca 15–20 minut. Nakonec dochuťte utřeným česnekem a majoránkou, případně troškou pepře. Místo klasického můžete zkusit i bylinný pepř. Vyvařenou cibuli i celer vyndejte.

Podávejte s čerstvou petrželkou.


Nová biokuchařka Hanky Zemanové

Nejprodávanější kniha o biopotravinách a zdravém vaření po deseti letech

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Autorka se rozhodla svou původní Biokuchařku přepracovat a rozšířit tak, abyste v ní našli aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech (raw, bezlepková strava, superfood aj.) i ekologickém zemědělství a mohli z ní čerpat inspiraci pro svůj každodenní život.

Kniha obsahuje přes 80 nových receptů a je určena i těm, kteří už mají původní vydání doma.

Pevná vazba, počet stran 336 stran, MOC 599 Kč, k dostání u všech dobrých knihkupců a na www.smartpress.cz.

 

Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist