Cukrářská zdobicí tužka DELÍCIANastal čas péct vánoční cukroví, ale zrovna jako na potvoru nemáte vybavení jako jsou formičky a vykrajovátka? Od loňska je někam odnesl záškodnický skřítek a nejsou k nalezení, či už byly tak opotřebované, že jste se jich zbavili dobrovolně sami? Připravil jsme pro vás několik vychytávek, které vám pomohou s pečením vánočního cukroví nebo s jeho zdobením. Ať se o Vánocích potěší nejen chuťové buňky, ale i oči! ;)

Vykrajovátka na linecké DELÍCIA, vánoční, 6 ks

Vykrajovátka na linecké DELÍCIA, vánoční, 6 ksLinecké je klasikou. Perfektní, voňavou a skvěle vypadající. Tato sada šesti vykrajovátek je navíc udělána tak, že vynikne nejen filigránská chuť cukroví, ale i detaily jeho tvarů.

Jedná se o dvoudílná plastová vykrajovátka, se kterými vytvoříte nádherné drobnější cukroví přesně podle moderních trendů. Bílým vykrajovátkem vykrojíte spodní plný díl cukroví, pak do něj vložíte zlaté vykrajovátko a oběma vykrajovátky společně vykrojíte horní díl se středovým otvorem. Malý středový otvor tak budete mít vždy a u každého vykrojeného kousku umístěn přesně uprostřed.

Jak snadné je jejich použití, se přesvědčte sami v tomto videu:

Můžete se spolehnout, že po tak skvěle vypadajícím lineckém se u vás letos jen zapráší a nezbude z něj ani drobek.

Vykrajovátka na linecké Delícia jsou pro snadné použité uložena v krabičce a jsou vhodná i pro přípravu slaných krekrů nebo sušenek.

Jejich cena v eshopu Tescomy je 199,- Kč a koupit si je můžete zde.

 

Formička na rohlíčky, 24 ks

Rohlíček DELÍCIA, 24 ksVanilkové rohlíčky a nebo jejich čokoládová varianta také nemohou chybět v žádné pořádné nabídce domácího vánočního cukroví.

Tyto formičky jsou vyrobené z poctivého a odolného kovu, takže se na ně budete moci spolehnout více než jednu sezonu. Jsou vynikající pro přípravu tradičního pečiva, ale například i tvarované čokolády apod. A co ocení ti méně zruční mezi námi je i jejich praktické držátko pro snadné vyklopení z formičky.

Formičky na rohlíčky v sadě 24 kusů koupíte za cenu 99,- Kč zde.

 

Formička na oříšky, 24 ks

Oříšek DELÍCIA, 24 ksPodobné popularitě jako vanilkové rohlíčky, se těší i oříšky. Ideálně s pěkně krémovou náplní… Však si je asi umíte sami představit ;)

Formičky na oříšky jsou také z odolného kovu a samozřejmě, že také mají praktické držátko pro snadné vyklopení cukroví z formičky. Jejich celková délka je zhruba 5,5 cm, takže oříšky, které si upečete, jsou opravdu jako “od babičky” – je to ta stará, klasická a všemi oblíbená velikost :)

Formičky na oříšky v sadě 24 kusů koupíte za cenu 99,- Kč zde.

 

Cukrářská zdobící tužka Delícia

Cukrářská zdobicí tužka DELÍCIACo by to bylo za cukroví, které by nebylo nazdobené. A kdo je už dnes zvědavý na roztřesenou rukou kreslené ozdoby… Profesionálně nazdobené cukroví si totiž můžete udělat snadno i vy sami a doma. Je jasné, že to už nejde pomocí “oblíbeného” mikrotenového pytlíku nebo zdobicích sáčků, obratně naplněných a speciálně uchopených, kdy jste museli s mimořádnou zručností mačkat, abyste na perníčcích vytvořili krémem alespoň jednoduchou čáru.

Pro snadné zdobení krémy, rozpuštěnou čokoládou či šlehačkou je tu cukrářská zdobící tužka DELÍCIA s pružným silikonovým tělem. Zdobení velmi jemnými, plynulými a přesnými linkami různých tloušťek s ní jde stejně snadno, jako když píšete. Kromě psaní bílkovým krémem zvládne i náročné zdobení máslovým, tvarohovým či čokoládovým krémem, rozpuštěnou čokoládou i šlehačkou.

Součástí tužky je pět zdobicích trysek, které jsou určeny pro různé dekorační techniky – od velmi jemných krajkových dekorů až po psaní jmen či vzkazů bílkovým či jiným krémem např. na dorty či moučníky.

Tužka je navíc opatřená praktickými doplňky, které usnadňují manipulaci před, při i po dekoraci, a sice nálevkou usnadňující plnění tužky, praktickým stojánkem s přísavkou pro její odkládání během zdobení a univerzálním čistítkem trysek, které je uloženo v uzávěru zásobníku.

O tom, jak snadná je práce s cukrářskou tužkou, se přesvědčte ve videu:

A chcete další důvod, proč si tuto zdobící tužku nejen na vánoční cukroví pořídit? Součástí balení jsou totiž také recepty na všechny základní cukrářské zdobicí krémy.

Cukrářskou zdobící tužku Delícia koupíte V AKCI za 239,- Kč (běžná cena je 299,- Kč) zde.

 

Formičky na čokoládu Delícia Choco s vánočními motivy

Formičky na čokoládu DELÍCIA CHOCO, vánoční motivyVánoční čokoládové pralinky nesmí na vašem svátečním stole chybět. Nebojte se, jejich výroba je opravdu hračka. O dokonalý tvar každého čokoládového bonbonu se totiž postarají tyto po všech stránkách vychytané formičky.

Jsou totiž vyrobeny z prvotřídního (na formičky se vztahuje záruka po dobu 5 let!)pružného a žáruvzdorného silikonu. Čokoláda se tak k formě nelepí a lze ji snadno vyklopit. Součástí formičky je i praktický stohovatelný stojánek pro úsporu místa a také originální recepty.

O tom, jak se snadná práce s formičkami se přesvědčte sami v následujícím videu:

Formičky na čokoládu Delícia Choco s vánočními motivy zakoupíte V AKCI za cenu 89,- Kč (běžná cena je 159,- Kč) zde.

 

Váleček s nastavitelnou tloušťkou těsta Delícia

Váleček s nastavitelnou tloušťkou těsta DELÍCIANejste profesionálním cukrářem nebo cukrářkou, ale přesto chcete péct se zaručeným výsledkem? Základem pro úspěch při pečení těsta je jeho stejná tloušťka na všech místech. A aby to nebylo snadné, je potřeba předepsanou výšku těsta dodržet z důvodu, že příliš silné těsto se nemusí propéct a naopak příliš tenké těsto snadno praskne.  Zní to jako velká věda, co? Nebojte, i toto má řešení.

A představuje ho unikátní váleček s nastavitelnou tloušťkou těsta Delícia, díky kterému už nikdy nebudete muset hmotu těsta stále dokola převalovat, abyste docílili požadované tloušťky po celé šíři plátu.

Tímto válečkem rovnoměrně rozválíte těsto na předem zvolenou tloušťku od 2 do 8 mm jednoduchým nastavením požadovaného čísla na rukojeti. Váleček je vyroben z prvotřídního odolného plastu, takže se na něj těsto příliš nelepí a také se snadno čistí a udržuje. Je tedy praktičtější než klasické dřevěné válečky.

Až tedy příště bude v receptu předepsaná výška těsta, nemusíte hledat pravítko nebo se spoléhat na svůj úsudek. Váleček zkrátka bezpečně eliminuje nevydařené výsledky pečení, které způsobují vaše nepřesné odhady.

Video, které zachycuje práci s tímto válečkem, si shlédněte zde:

Maximální šířka těsta, které bude rozváleno na milimetr přesně, odpovídá šířce válečku 26 centimetrů. Pokud na rukojeti nastavíte číslici 0, váleček Delícia funguje jako klasický váleček na těsto, takže své použití najde ve vaší kuchyni i nejen o Vánocích.

Váleček s nastavitelnou tloušťkou těsta Delícia zakoupíte za AKČNÍ CENU 349,- Kč (běžná je 449,- Kč) zde