Takové fazole, které vás trochu pálí na jazyku – to je pochoutka jak má být.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
1 římský salát
1 konzerva červených fazolí v nálevu
1 konzerva kukuřice
2 velké cibule
3/4 skleničky pikantního kečupu
1 velká červená paprika
50 g uzeného bůčku
tabasco

Postup:
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a kukuřici propláchneme vodou a necháme je na sítu okapat.

Na suché pánvi osmažíme dokřupava plátky uzeného bůčku, vyjmeme je a na zbylém oleji zesklovatíme na kolečka nakrájenou cibuli.

Vlijeme kečup, přidáme několik kapek tabasca, vše zamícháme, krátce povaříme a necháme vychladnout.

Salát vložíme do mísy, promícháme s nakrájenou paprikou, okapanými fazolemi, kukuřicí a vlijeme zálivku. Přikrytou mísu necháme 15 minut odležet. Poté salát důkladně promícháme a povrch ozdobíme osmaženými plátky bůčku.