Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Veganská Chana masala

29.01.2018 · Žádný komentář · Recepty

Chana MasalaChana masala je oblíbeným pokrmem především indické a pákistánské kuchyně. Základem této pochoutky je cizrna. Jednotlivých variant úprav je nespočet. Dalo by se říct, že to je jako se svíčkovou v našich zeměpisných šířkách – každá rodina má svůj recept a je to samozřejmě ten nejlepší. A co dalšího oceníte na chana masala kromě chuti? To, že jídlo je jednoduché a hotové za pár minut! Takže ideální večeře :)

Ingredience:
30 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
1 jemně nakrájená cibule
5 lžiček jemně nastrouhaného zázvoru
2 lžičky koriandru
4 lžičky římského kmínu
1,5 lžičky kurkumy
2 lžičky garam masaly
5 šálků uvařené cizrny
2 400g plechovky rajčat
chili prášek dle chuti
sůl
cukr
basmati rýže k podávání

Chana Masala

Postup:
V pánvi zahřejeme olej a přidáme cibuli. Mícháme na menším ohni, dokud nezesklovatí.

Přidáme nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor. Opět mícháme dokud česnek nezměkne a zázvor nezačne vonět.

Pak přidáme všechno koření do pánve a celou směs dobře promícháme. Asi minutu, dvě smažíme na malém plameni za stálého míchání.

Přidáme rajčata, cizrnu, zhruba polovinu soli a cca 100-200 ml vody. Necháme zhruba 20-30 minut jemně vřít, dokud se omáčka nezredukuje. Ochutnáme, případně dochutíme solí a cukrem. Podáváme s basmati rýží.

Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist