Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Pracny z hrníčku

01.02.2018 · Žádný komentář · Recepty

pracny z hrníčkuMáte rádi vůni hřebíčku, badyánu, skořice a zázvoru? Typicky zimní, která provoní kuchyni… Navodí atmosféru pohody a příjemného tepla, když člověk dorazí vymrzlý z venku? S pracny v hrníčku si ji užijete a nádavkem dostanete i skvělý dezert plný čokolády! Co víc si milovníci sladkého mohou přát?

Ingredience:

Těsto:
3 vejce
150 g (jemného) krupicového cukru
200 g másla + na vymazání
200 ml polotučného mléka
300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

+
25 g kvalitního kakaa
2 lžičky směsi mletého hřebíčku, badyánu, skořice a zázvoru
100 g mletých vlašských ořechů
100 g kvalitní tmavé čokolády 70% (nalámané na kousky)

strouhanka na vysypání

pracny z hrníčku

Troubu předehřejte na 170 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.

Do těsta zapracujte ořechy a čokoládu a rozdělte ho do hrníčků, předem vymazaných máslem a vysypaných strouhankou. Těsto vyjde na 10 až 12 hrníčků podle velikosti. Hrníčky postavte na plech a pečte  25 až 30 minut, až těsto vyběhne přes okraj.


La Buchta – Cesta z jednoho těsta

vydalo nakladatelství Smart Press, 2016, www.smartpress.cz, www.labuchta.cz

Anotace:

Publikace s podtitulem Cesta z jednoho těsta ukáže všem, že pouze jediné těsto, které umíchá i malé dítě, může za pomoci pár obměn a triků posloužit jako základ pro nespočet senzačních dezertů. Svůj nápad s hravostí sobě vlastní autorská trojice s uměleckým názvem La Buchta shrnula pod stejnojmenný název knihy. V rozsáhlé encyklopedické části popisuje Jitka Rákosníková podstatu a kvalitu základních surovin, které doplňuje o nevšední rady k pečení.
V knize naleznete více než 80 receptů, včetně několika variací krémů, polev a náplní. Kapitoly Dorty, koláče a buchty, malé dezerty a bábovky doplňuje nečekaná kapitola La Buchta naslano, kde autoři přidávají několik slaných variací.

Tagy: ·····


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist