Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Malinový krémový dort

21.06.2018 · Žádný komentář · Recepty

Malinový krémový dortMaliny vnímám jako typicky letní záležitost. Když se čerstvě otrhané červené plody strčí do pusy a vy cítíte na jazyku jejich lahodnou šťávu… Hmmm… To je to pravé food porno! A nebo máte raději maliny zpracované do podoby dezertu? Tak to vyzkoušejte tenhle malinový krémový dort a zažijete pořádný orgasmus!

Ingredience:

Těsto:
6 vajec
300 g (jemného) krupicového cukru
400 g másla
400 ml (polotučného) mléka
600 g hladké mouky
4 lžičky prášku do pečiva
2 špetky soli

+
25 g kvalitního kakaa

100 g kvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)
malinová zavařenina na potření

Krém:
750 g mascarpone
300 g bílé čokolády, rozpuštěné
hrst rozmačkaných malin

Malinový krémový dort

Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao a čokoládu a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.

Těsto rozdělte do 3 odepínacích forem o průměru 18 cm vyložených papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte asi 30 až 35 minut. Vychladlé korpusy podélně rozkrojte, díly spojujte malinovou zavařeninou a dort ozdobte krémem, utřeným z uvedených surovin a malinami.


La Buchta – Cesta z jednoho těsta

vydalo nakladatelství Smart Press, 2016, www.smartpress.cz, www.labuchta.cz

Anotace:

Publikace s podtitulem Cesta z jednoho těsta ukáže všem, že pouze jediné těsto, které umíchá i malé dítě, může za pomoci pár obměn a triků posloužit jako základ pro nespočet senzačních dezertů. Svůj nápad s hravostí sobě vlastní autorská trojice s uměleckým názvem La Buchta shrnula pod stejnojmenný název knihy. V rozsáhlé encyklopedické části popisuje Jitka Rákosníková podstatu a kvalitu základních surovin, které doplňuje o nevšední rady k pečení.
V knize naleznete více než 80 receptů, včetně několika variací krémů, polev a náplní. Kapitoly Dorty, koláče a buchty, malé dezerty a bábovky doplňuje nečekaná kapitola La Buchta naslano, kde autoři přidávají několik slaných variací.

Tagy: ·····


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist