Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Horácké knedlíky

16.09.2018 · Žádný komentář · Recepty

Knedlíky jsou typicky českou specialitou, která hodí k nejrůznějším masitým pokrmům. Jejich horácká varianta je hodně „bramborová“.

Ingredience:
400 g syrových oloupaných brambor
50 ml mléka
150 g hrubé mouky
3 housky
2 vejce
sůl
sekaná pažitka

Postup:
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, sůl, mouku a zpracujeme.

Do těsta přidáme malé kostičky housky a sekanou pažitku a propracujeme.

Tvarujeme kulaté knedlíky a vaříme v osolené vodě 25-30 minut.

Podáváme s různými druhy pečení a s omáčkami.

Tagy:


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist